öga övningar för läsglasögon

Om du bär läsglasögon för närbild arbete, måste du göra några enkla övningar ögat att hålla ögonen friska och man minskar. Med täta pauser och fokusera blicken på olika föremål i rummet kommer att hålla din öga lins flexibla och förhindra blodsprängda ögon. Om du misslyckas med att utöva dina ögon iklädd läsglasögon, kan du finna dig själv lider av huvudvärk, smärtsamma torra ögon och suddig syn

långsynthet

När människor ålder, ögats lins blir stelare och kan inte fokusera på objekt som är nära ansiktet. De flesta människor kommer att behöva läsglasögon när de når medelåldern. Den åldrande ögats lins börjar ha svårt att böja ljus för att fokusera på objekt. Om du är en ny glasögon bäraren, bör du vara medveten om att dina ögon fortfarande kan dra nytta av att göra ögat övningar för att förbättra synen och objektiv flexibilitet. Även om du kanske behöver en starkare recept varje år, kan göra återkommande ögon övningar hjälpa till att förbättra samordning och fokus i viss mån.

Forskning

The National Eye Institute har funnit att utföra återkommande ögon övningar kan hjälpa människor med gula degeneration och glaukom, men är inte fullständig på om ögonövningar förbättra långsynthet eller närsynthet. Ändå gör ögat övningar hemma när du har din läsglasögon på kan förhindra ansträngda ögon och huvudvärk.

Ögonövningar

Ett sätt att utöva ögonen är att flytta dina ögon rakt upp, håll den i några sekunder och sedan titta rakt ner i några sekunder, alla utan att röra huvudet. Titta från sida till sida, håller varje pose i flera sekunder. Fokusera på föremål på olika avstånd att utöva linsen. Om du upprepar denna procedur flera gånger under en läsning session, så ska du kunna hålla ögonen från att bli trött. Göra ögonövningar varje dag kan hjälpa dig med samordning och fokus i varje verksamhet och inte bara när du läser eller tittar på ett objekt på nära håll.

Vätskesystem

Förutom att göra ögonövningar, bör du hålla ögonen hydratiserad med hjälp av näsdroppar och anti-rodnad droppar finns på ditt lokala apotek. Med fuktiga ögon hjälper dig att göra dina ögon övningar lättare. Se till att blinka minst var 10 sekunder, eftersom människor bär läsglasögon När du läser eller arbetar på en dator har en tendens att glömma blinka. Torra ögon är en stor boven av ansträngda ögon och smärta. För att öka fukthalten i ögonen, bör du vara noga med att dricka åtta glas friskt vatten per dag och mer om du svettas kraftigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.