pålar vs taggar hud

Pålar, mer känd som hemorrojder och taggar hud är liknande i att de både är klumpar som sker på ytan av huden. Skillnaderna mellan de två villkoren är slående

Definitioner

Hud-taggar är små bitar av hud som hänger bort av hudens yta, och de finns ofta på bröstet, nära armhålorna eller i ansiktet. Pålar inträffar när vener nära ändtarmen är inflammerad.

Orsaker

Hud-taggar är normalt uppstår när huden gnids mot andra hud eller hud gnids av kläder. Orsakerna till pålar inkluderar graviditet, förstoppning och fetma.

Symtom

Hud-taggar är inte smärtsam och den typiska symtomet är förekomsten av en upphöjd eller hängande bit hud som är brun eller köttfärgad. Symptomen på pålar förekommer i området kring anus och innefattar klåda, sveda och smärta.

Behandling

Normalt behöver hudflikar inte behandling om de inte blir ett irritationsmoment, då en läkare kan ta bort dem genom bränning, skärning eller frysa dem. Den vanligaste behandlingen för mindre pålar omfattar över disk salvor men ibland mer allvarliga högar kräva kirurgiskt avlägsnande.

Förebyggande

Att upprätthålla en hälsosam vikt kan hjälpa till att förhindra både hud taggar och pålar. Pålar kan också förebyggas genom att minimera förstoppning, tränar konsekvent och undvika analsex.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.