prostaglandiner biverkningar

Prostaglandiner är omättade karboxylsyror som tillverkas i varje cell i den mänskliga kroppen. De fungerar som hormoner i att de är kemiska budbärare i cellerna, även om de inte klassificeras som hormoner. De tjänar en rad funktioner för att skydda vävnader och reglerar kroppens kemikalier. Prostaglandiner hjälp med sammandragning av blodkärlens väggar och koagulation, med reproduktiva processer såsom inducera förlossningen, med att inleda smärta och inflammation svar för att skydda vävnader när skadade, och hämma syror och öka slem produktion.

Hos spädbarn

Prostaglandin mediciner används ofta hos nyfödda barn med medfött hjärtproblem att tygla blodkärl tills operation kan göras. Det är också användas till spädbarn med blodkoagulationen problem, som prostaglandin bidrar till blodets koagulering. Biverkningar kan vara allvarliga och kan inkludera hjärtobehag, feber och darrningar. Gastric utlopp obstruktion har också observerats i nyfödda under prostaglandin behandling.

under förlossningen

Prostaglandiner används för att framkalla arbetskraft, särskilt när graviditeten är försenad. Det initierar sammandragningar i den glatta muskulaturen i livmodern. Det är ibland ges som en gel placeras i förlossningskanalen. Biverkningar kan inkludera feber, diarré, blödningar, ett behov av kejsarsnitt, asfyxi av nyfödda, och hypotoni hos nyfödda.

Under aborter

Prostaglandin läkemedel används för att inducera aborter att avsluta graviditeten. Biverkningar kan inkludera illamående, kräkningar, diarré, rodnad, frossa, huvudvärk och luftvägssymtom.

hos män

Prostaglandiner används för att behandla erektil dysfunktion hos män. Biverkningar kan smärta vid injektionsstället, urinrör och smärta i testiklarna, blödning, apné, feber, kramper, ödem, hjärtarytmi och priapism. På grund av den allvarliga biverkningar, bör dessa behandlas med prostaglandiner för erektil dysfunktion stå under noggrann övervakning av en läkare.

Biverkningar i glaukom-patienter

Prostaglandiner rutinmässigt används för att behandla glaukom för att minska inflammation och intraokulärt tryck. Biverkningar sortiment kan från enkla kosmetiska reaktioner till livshotande problem. Kosmetisk biverkningar såsom förlängning och mörkfärgning av ögonfransar, mörkare iris, och problem pigmentering runt ögonen kan förekomma. Oskärpa, klåda, sveda eller hudutslag också kan leda till. Mer allvarliga biverkningar såsom makulaödem, cystor av iris, och återupptagande av herpes simplex keratit kan förekomma hos vissa patienterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.