rensar upp hårbotten akne från allergi

Den exakta orsaken till acne i hårbotten är inte känd. Vissa fall kan bero på en allergisk reaktion mot schampo och liknande produkter. Andra kan vara orsakade av mikroorganismer såsom kvalster, jäst eller bakterier i hårbotten. Oavsett kan finnar få klåda, smärtsamma och svåra att behandla lokalt eftersom de vanligen begravda under håret

behandla akne på hårbotten


1.
Om du har en mild form av hårbotten akne orsakas av allergier kanske du behöver bara ta en over-the-counter antihistamin och praktik god hårbotten hygien med hudvänliga hårprodukter som inte kommer att irritera hårbotten.
2.
Du kan prova att applicera en over-the-counter akne medicin såsom salicylsyra eller bensoylperoxid till finnar. Dessa fungerar genom att ta bort smuts och olja täpper till porerna i hårbotten. De bör tillämpas när du har tvättat håret. Dessa läkemedel kan torkningen och skulle kunna bleka håret. . . Så var försiktig att tillämpa medicin endast till det drabbade området och inte i hela håret
3
Du kan försöka använda en over-the-counter läkemedel schampo med antibakteriella egenskaper, såsom som en som innehåller tjära, zinkpyrition, selen svavelväte, svavel och /eller salicylsyra. Fråga din hudläkare eller läkare för mer information om dessa produkter.
4.
Om ditt ärende om mer allvarliga, kan du behöva prova ett receptbelagt läkemedel, till exempel en oral steroid, för att lindra dina symtom. I detta fall måste du besöka din läkare eller hudläkare. Du kan också behöva behandling med topikala antibiotika såsom klindamycin eller erytromycin lösningar. Orala antibiotika som tetracyklin kan också krävas.

Tips och varningar


 • Svavel preparat som inte bör användas för att behandla ett tillstånd hårbotten finne.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.