sen debut klimakteriet

Sen debut klimakteriet kan inte vara ett tecken på några egentliga problem. Det har varit förknippad med risk för vissa sjukdomar. Men sen debut klimakteriet har också varit kända för att ha positiv hälsa föreningar. Klimakteriet inträder i en kvinnas kropp efter menstruation har upphört. Inga särskilda eller rätt ålder finns för uppkomsten av klimakteriet. Kvinnor som utvecklar klimakteriet senare än andra kvinnor, statistiskt sett, har sen debut klimakteriet

Definition

Kvinnor startar oftast som uppvisar symptom på klimakteriet runt 45 års ålder. Sen debut klimakteriet har ingen specifik definition, men skulle betraktas klimakteriet som börjar väl efter 45 års ålder. En kvinna som börjar klimakteriet vid 46 år, till exempel, kanske inte sägas ha sen debut klimakteriet. Men en kvinna som börjar klimakteriet vid 55 års ålder eller 60 skulle vara.

Betydelse

Sen debut klimakteriet har förknippats med risk för bröstcancer. Kvinnor som börjar klimakteriet efter att ha fyllt 55 löper högre risk än kvinnor som börjar klimakteriet på cirka 45, till exempel, enligt healthsearches. org.

Bröstcancer

Sen debut klimakteriet kan bidra till risken för bröstcancer på grund av östrogen nivåer. Östrogen är ett hormon som finns i båda könen, men i högre nivåer hos kvinnor. Kvinnor som har sen debut klimakteriet kan ha högre halter av östrogen under sin livstid. Östrogen leder till cell replikering i kroppen. Så när östrogen är närvarande i nivåer som är för höga, det hormon som en gång var avgörande för det reproduktiva systemet blir en fiende, som orsakar bröstcancer.

Bidragande faktorer

Forskning publicerades 1988 av den japanska Journal of Cancer Research undersökt orsakerna till tidigt exempel på den första menstruationscykeln (menarche) och sen debut klimakteriet och visade kvinnor med sen debut liknande klimakteriet uppvisar egenskaper . De tenderar att vara större än genomsnittet, till exempel, och konsumera mer skaldjur. Tidig menarche är också associerat med risk för bröstcancer.

Möjliga fördelar

Ta hjärta, eftersom de förhöjda halter av östrogen under den tid som orsakar sen debut klimakteriet är också associerade psykiska fördelar som senast i hög ålder. Forskare Robert N. Mclay, Ph. D. , MD, Pauline M. Maki, Ph. D. , och Konstantin G. Lyketsos, MD, MHS, publicerad i Journal of Neuropsykiatri och klinisk neurovetenskap under 2003, resultaten av en undersökning som visade att kvinnor med sen debut klimakteriet och kvinnor som aldrig föda ett barn visa mindre av nedgången i kognitiv förmåga som vanligtvis inträffar i ålderdomen.

Överväganden

För maximal nytta, att undvika rökning. Även om, enligt forskaren publiceras i den japanska Journal of Cancer Research 1988, rökning hämmar sen debut klimakteriet, det kan också öka risken för cancer. Detta är naturligtvis inte idealiskt för någon som redan uppvisar försenad klimakteriebesvär. Att bo i en stor stad eller storstadsområde minska risken för sent debuterande klimakteriet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.