sotalol övning

Sotalol är en betablockerare som främst används för att behandla ventrikeltakykardier och förmaksflimmer. Rytmstörningar i hjärtat eller högt blodtryck kan leda en läkare att förskriva Sotalol till en patient. Med dessa förutsättningar, är det normalt att en patient vara bekymrad över att utöva medan denna drog. Men normal fysisk aktivitet är okej med sotalol, förutsatt att det sker försiktigt och respektfullt

Innan du återvänder till Motion

Efter att ha diagnostiserats med ett hjärtfel, är det alltid mycket viktigt att vara försiktig när du tränar. Beroende på vilken typ av sjukdom du har fått diagnosen, kan de typer av motion kan du tryggt utföra variera. Rådgör alltid med din läkare om vilka åtgärder och försiktighetsmått du måste ta innan återuppta en övning regemente. Ta upp eventuella frågor du har angående ditt tillstånd. Viktigast alltid längre utöva om du känner dig yr, omtöcknad, andnöd eller upplever några bröst, axel eller arm smärta. Kontakta läkare omedelbart i det här fallet.

Safe Motion

sotalol, som de flesta betablockerare, gör faktiskt utöva säkrare för ett hjärta patient. Färre arytmi uppträder vanligtvis med patienter som korrekt tar Sotalol.

Light hjärt övningar som cykling eller löpning, både inom ett gym eller ut, vanligtvis säkert sätt att träna. Löpband, elliptiska samt maskiner cykling är idealiska. Simning eller hoppa rep är också stor verksamhet. Övervaka din tid och avstånd, och vara noga med att inte trycka för hårt i början. Försök att alltid ha någon i närheten för försäkring tills du är bekväm med din rutin.

Lätta vikter och övningar band är oftast okej. Crunches, sit-ups och yoga är bra också, förutsatt att du är bekväm medan du gör dem. Lyssna på vad din kropp säger till dig, och träna därefter. Du vet bättre än någon annan om något känns alltför påfrestande för kroppen.

Undvik intensivare övningar som tung tyngdlyftning i början. Tala med din läkare först. Tävlar, tennis, basket och andra aktiviteter av detta slag är också mer farliga, så det är bättre att spela det säkert förrän din läkare har godkänt dessa aktiviteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.