terapi för en utbuktande skiva för att undvika operation

Ryggraden består av kotor åtskilda av skivor. Dessa skivor har en tuff yttre skiktet och en mjuk gel-liknande inre lager. Degeneration av skivor gör att de buktar eller sticka ut från sin normala plats. Utbuktande skivor kan leda till diskbråck, där skivans ytskikt bryts öppna och den inre gel-liknande center andas ut och irriterar nerverna. Terapi är tillgänglig för att hålla utbuktande skivor från att bli diskbråck och bidra till att undvika operation

Therapy

Se din läkare eller sjukgymnast om särskilda övningar för att hjälpa en utbuktande skiva. Din terapeut guidar dig genom olika av rörelsemönster och flexibilitet övningar för att stärka musklerna som omger skivan. Lär dig rätt sätt att lyfta eller nå som inte förvärrar skivan.

Applicera kallt förpackningar till skivan området för fem till 10 minuter tre eller fyra gånger om dagen för att minska inflammation eller svullnad. Värme tillförs en eller två gånger om dagen för att lossa styva muskler runt utbuktande skivan.

Ta över disk läkemedel såsom ibuprofen för att lindra smärta som orsakats av en utbuktande skiva. Din läkare kan ordinera kortvarig smärta läkemedel. Dessa läkemedel är för kortvarig användning endast på grund av risken för beroende. Muskelavslappnande medel kan föreskrivs för styva eller spända muskler som omger skivan. Var försiktig när du använder muskelavslappnande medel som de orsakar betydande dåsighet och bör inte tas vid bilkörning eller användning av maskiner.

Din läkare kan rekommendera kortisoninjektion för svår inflammation från en utbuktande skiva. Injektioner är placerade precis vid området för den utbuktande skivan och smärta och inflammation reduceras fort. Injektioner är begränsad till omkring tre per år på grund av svåra biverkningar som följer med ständiga steroid behandlingar.

Kiropraktik Care

Din läkare kan rekommendera spinal manipulation från en kiropraktor för att undvika kirurgisk behandling. Din kiropraktor använder stretching tekniker för att dra isär kota, så att en utbuktande skiva att komma bort från alla nerver kan det vara att röra. Du ligger på en särskild tabell som sträcker ryggraden. Denna behandling kallas för dragning.

kiropraktor använder ultraljud terapi och elektroterapi för att minska smärta och inflammation i en utbuktning skiva. En gel-liknande substans appliceras på området på ryggen där utbuktande skivan finns. Ett ultraljud maskinen är påslagen och ett trollspö från maskinen glider över gel på huden. Ljudvågor in genom huden och främja blodflödet och healing till området. Kiropraktorn ställer elektroder på ryggen och små elektriska pulser kommer ut i din rygg område. Dessa elektriska impulser blockerar smärtsignaler till hjärnan, lindra smärta orsakad av skivan. Fem till 10 sessioner av behandlingar kan vara nödvändiga för att läka en utbuktande skiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.