tips på follikulit behandling

Follikulit är en inflammation i hårsäckarna, vanligen orsakade av skador från kläder, blockering av follikeln eller rakning. Follikulit kan bakterier eller svamp och kan variera i intensitet av symtom, så behandlingar varierar

Antibiotika

Om infektionen är bakteriell, antibiotika är vanligtvis effektiv. De kan tas oralt (dvs dikloxacillin) eller appliceras i en kräm eller salva form (i. e. mupirocin).

svamp Mediciner

Om infektionen är svamp i naturen, kan antibiotika faktiskt göra follikulit värre. Din läkare kan ordinera medicin mot svamp, antingen i muntlig och aktuell form.

Itch Relief

Din läkare kan avgöra din follikulit försvinner utan behandling, men kan ordinera en anti-Puric för klåda, som kommer i muntlig och aktuella blanketter.

Kortikosteroider

Kortikosteroider kan förskrivas för att minska inflammation om du har ett svårt fall av follikulit, men dessa måste tas under kortast möjliga tid.

egenvård

Du kan hålla varm, fuktig kompresser på det smittade området för att främja dränering. Byta till en elektrisk rakapparat eller en ren rakblad varje gång du rakar kan hjälpa din follikulit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.