vad är en slits spinal skiva?

Spinal skivor fungerar som buffert mellan kotor i ryggen. Skivorna består av en gel-liknande interiör omgiven av en brosk-liknande skal kallat annulus fibrosus. En söndertrasad ryggrad skiva uppstår när annulus fibrosus tårar

Typer av Torn Spinal Disc Skador

Torn spinal skivan skador delas in i tre kategorier. Ringformig fiber tårar som inte når den yttre delen av skivan brukar inte orsaka smärta. Diskbråck uppstår när river ger gel-liknande material från mitten av skivan att fly. Utbuktande skivor uppstå när en del av gel-liknande interiör material utbuktningar från en svag punkt i den ringformiga fiber.

Symtom på en Torn Spinal skiva Skada

Symptomen varierar beroende på läge och typ av skada. De annulus fibrosus har ingen smärta avkänning nerver. Någon smärta kommer att ske från gel-liknande material i interiören kommer i kontakt med spinal nerver.

Behandlingar för Torn Spinal Disc Skada

Kiropraktisk behandling kan vara effektiv i att ge smärtlindring. Andra behandlingar inkluderar dragkraft och smärtstillande medel.

Orsaker till Torn Spinal Disc Skada

Tears till spinal skivan kan uppstå av flera skäl. Vanliga orsaker är dålig hållning, felaktig praxis lyft och sittande för länge. Människor som är överviktiga är också benägna att spinal skivan skador.

Diskbråck

diskbråck ibland kallas halkade skivor. Den utbuktande insidan av skivan kan trycka på en spinal nerv som orsakar smärta för den del av kroppen som associeras med nerv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.