vad är flytande g?

Flytande G är ett gatunamn för gammahydroxibutyrat (GHB). Läkemedlet används som en depressiv, och det har gjort rubriker som ny dag våldtäkt läkemedel. GHB var planerad av president Bill Clinton, sätta den i samma kategori läkemedel som heroin

Historia

GHB utvecklades ursprungligen som ett bedövningsmedel. Minskade dock dess användning långsamt eftersom det inte lämnar nödvändiga och säkra effekter som krävs för kirurgiska ingrepp.

Missbruk

GHB missbrukas som en tillsats placeras i drinkar för att koppla av. Läkemedlet används också av kroppsbyggare som ett sätt att öka muskelmassan från träning. Innan den gjordes olagligt, var det tillsättas vissa tyngdlyftning kosttillskott.

Effekter

GHB naturligt produceras av hjärnan. När ett läkemedel användare tar Liquid G, det ökar serotonin (det "lyckliga" signalsubstansen) och acetylkolin, och sänker mängder dopamin.

Överväganden

GHB har överdosering potential, och det har varit kopplade till datum våldtäkt och dödsfall. GHB ska inte användas tillsammans med andra depressiva medel, såsom opiater och alkohol. Kombinera lugnande medel kan leda till hjärtstillestånd och andas bekymmer.

Identifiering

Flytande G förvaras vanligtvis i en liten flaska som ett öga dropper behållare eller flaska. GHB har en salt och kemisk smak, och det är oftast placerad i söt läsk eller frukt för att dölja sin blanda i maten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.