vad är söt olja för öronen?

Sweet olja, ett annat namn för olivolja, är ett hem rättsmedel för earaches. Sätta söt oljedroppar i hörselgången kan lindra smärta, men oljan inte bekämpa infektionen

Historia

I 1846, utropat Lydia Maria Child, en populär författare av råd böcker för kvinnor, söt olja som ett sätt att lindra ett barns öronvärk smärta. Hon rekommenderade att placera en bit bomull fuktad med söt olja och paragoric, som utvinns ur opium, i barnets öra.

Funktion

Ett vanligt hem åtgärda idag innebär uppvärmning den söta olja något, och sedan att två till tre droppar i det drabbade örat.

Missuppfattningar

Enligt amerikanska Apotekare tidskrift, värmde söt olja kan ge kortsiktiga befrielse från ont i öronen. Oljan är dock inte kan tränga in tillräckligt långt för att nå infektion, som vanligtvis är bortom trumhinnan i mellanörat.

Överväganden

Använda söt olja för att behandla öronvärk kan hålla föräldrar från att ta sina barn till läkaren omgående. Oljan kan också göra det svårt för en läkare att undersöka örat.

Rekommendationer

smärtstillande såsom ibuprofen eller paracetamol kan lindra öronvärk smärta. Ett hem åtgärda som kan hjälpa är att placera en varm, fuktig disktrasa eller komprimera över örat. Läkaren kan också ordinera antibiotika för att behandla infektionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.