vad dryck att använda för att passera njursten

Njursten är depositioner av sura salter och mineraler som har hopklumpade ihop till en hård, kristalliserad sten inuti dina njurar. Förbi en njursten är i allmänhet mycket smärtsam, och processen kan orsaka smärta i rygg, sidor, revben, mage och ljumske. Medan smärtsamma, njursten i allmänhet inte allvarlig natur. Intag av stora mängder vatten eller andra klara vätskor kan hjälpa spola en njursten

Symtom

Symtom på en njursten i allmänhet sig inte till känna förrän stenen har passerat in i urinledaren (röret som förbinder njurarna till urinblåsan). På denna punkt kan du uppleva smärta i ryggen, sidor och nedanför revbenen, fluktuationer i smärtintensiteten, smärta som strålar i vågor, blodig eller grumlig urin, en ihållande behov av att urinera, illamående, kräkningar och frossa och en feber om det finns en infektion.

hur de kan förmedla Njursten

Det bästa sättet att passera en njure sten genom att konsumera stora mängder vatten och hålla fysiskt aktiva. Njursten måste resa genom njurarna, ut genom urinledarna till urinblåsan, in i urinröret och slutligen ut ur kroppen. Stanna hydrerade och ge rikligt med vätska för att hjälpa driva njursten genom genom att konsumera upp till tre kannor vatten och andra klara vätskor per dag. Undvik svart indiskt te, eftersom det innehåller höga nivåer av oxalsyra, tänkte en förening att leda till utveckling av njursten.

I vissa fall du kanske inte kunna passera en större njursten på egen hand . Tala med din läkare hjälpa omkring med njursten borttagning. Din läkare kan rekommendera extrakorporeal stötvågsbehandling stötvåg (ESVL), som innebär användning av tryckvågor att bryta ner stora njurstenen i små bitar, som din kropp kommer då att kunna passera. Du kommer att behöva fortsätta dricka stora mängder vatten för att passera de små njursten.

I andra fall kommer din läkare behöva placera en liten flexibel slang, en stent, i din urinledaren för att hålla det öppet tillräckligt bred för njursten att passera. I sällsynta fall kan njursten måste avlägsnas kirurgiskt.

Smärtlindring

att de klarar ett njursten beskrivs ofta som en olidlig upplevelse. Hantera smärta genom att konsumera mycket vatten för att hjälpa spola en ut njursten av kroppen. Tala med din läkare om over-the-counter smärtstillande eller receptbelagda mediciner smärta du kan ta medan en njursten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.