vad man ska förvänta sig av hals kirurgi

Hals kirurgi kan utföras för att lindra smärtan och förbättra funktionen av halsen. Denna typ av kirurgi är vanligtvis mycket framgångsrikt för långsiktig smärtlindring. De flesta patienter återhämtning snabbt och har omedelbar smärtlindring

Sjukhusvistelse

De flesta läkare kräver ett 1-eller 2-dagars sjukhusvistelse efter hals kirurgi. Detta kan variera beroende på vilket förfarande utförs och önskemål av kirurgen. Svalg ömhet och svårigheter att svälja är vanligt, så en diet av mjukt eller flytande föda rekommenderas för de första dagarna efter operationen.

Snittet

Snittet att läkaren gör under operationen oftast är förseglad inom 3 dagar, och patienter kan duscha eller bada. I de flesta fall suturerna är under huden och behöver inte tas bort. Det kan finnas vissa rodnad vid snittet plats för ett par månader, men detta kommer att bli mindre märkbar över tiden.

Smärta

narkotiska smärtstillande kan förskrivas efter hals kirurgi för att minska och kontrollera smärta. Denna typ av medicin används vanligtvis för de 2 första veckorna efter operationen. Efter det är over-the-counter läkemedel som används vid behov.

Sjukgymnastik

Vissa patienter hals kirurgi kommer att utvecklas väl på egen hand. Patienter som platå vid en viss punkt i återhämtningsprocessen kan dra nytta av sjukgymnastik. Detta är oftast föreskrivs för 3 besök i veckan under en månad.

Överväganden

av återvinningsprocessen är olika för alla, men kommer de flesta människor märker en minskning av nacksmärta inom några dagar efter operationen. Kirurgi rekommenderas efter andra icke-kirurgiska behandlingar som sjukgymnastik, medicinering och cervikal traktion har misslyckats med att lindra smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.