Vad är alla sätt att undvika skabb?

Skabb är en hudåkomma orsakad av små åttabenta parasiter. De gräver ner sig i huden och orsaka hudutslag, klåda och inflammation. Fast de är inte farliga, de kan spridas snabbt över hela huset. Förhindra spridning av skabb är lätt

Bra Hygien

Bada eller duscha regelbundet kommer att bidra till att förhindra skabb kvalster från inträngning i huden. Det kommer också att bidra till att undanröja eventuella skabb kvalster som kan finnas på din hud.

Dela inte

Dela personliga tillhörigheter med andra kan sprida skabb kvalster. Undvik att dela hattar, kläder eller andra personliga föremål med någon som skabb.

Säker sex

SKABB kvalster ofta lever på lakan och kläder, och med mer än en sexpartner gör det mer sannolikt att fånga dessa kvalster.

Clean

Om du misstänker att ditt hus är angripet av skabb kvalster, rensa din sängkläder, kläder, möbler och någon annan yta med hett vatten. Detta kommer att döda kvalster och ägg kvalster.

Isolation

Ta alla kläder och linne du tror kan ha skabb kvalster och lägg dem i en försluten plastpåse i en vecka. De kvalster som kan infektera dessa objekt kommer att svälta ihjäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.