hur man berättar ett insektsbett från en MRSA

MRSA, eller meticillinresistenta Staphylococcus aureus, är ett allvarligt Staph infektioner som har kraftigt ökat i frekvens de senaste åren. Den har vuxit vanligare med utbredd och onödig användning av antibiotika. Människor är ordinerats antibiotika för virus som inte kommer att hjälpa sådan illnesses. This skapar ett motstånd mot antibiotika i framtiden. Staph är en vanlig organism som ofta hittas på huden och i näsan av människor, men inte nödvändigtvis att göra dessa personer sjuka. Staph smittar vanligen människor genom öppna sår eller sprickor i huden. Resultatet först kan likna ett insektsbett

Så identifierar ett insektsbett från MRSA


1.
Bestäm om du såg en insekt på kroppen. Om du inte gjorde det, bör du inte utgå från att det är en bit. Myten att om du har vad som verkar vara en bit mark, det är en spindel är bara en myt. Spider biter faktiskt sällsynta och spindel biter som orsakar ett sår är mer sällsynt fortfarande. Detta är dock ofta det antagande som gjorts när en MRSA-infektion visas, eftersom det liknar det märken kvar av en spindel bita mer än andra insektsbett.
2.
Har såret blivit värre efter ett par dagar? En spindel eller ett insektsbett skulle förbättras.
3.
Om du funderar såret påminner om en brun enstöring spindel, avgöra om du bor i ett område där spindeln faktiskt är vanligt hittades. Om det inte är, inte misstänker inte brun enstöring i såret.
4.
Fundera på om du har andra symptom. Rodnad, svullnad, värme i såret och eventuellt feber och influensaliknande symtom är tecken på MRSA.
5.
Fråga dig själv några av dessa frågor. De kommer att hjälpa dig att avgöra om du löper risk för MRSA. Har du haft en invasiv medicinsk behandling, operation eller inmatningsrör? Var du på sjukhuset nyligen? Har du fått en skada nyligen? Bor du i ett studenthem, militäranläggning, delta i ett gym, eller legat på sjukhus eller ett sjukhem? Har du delat handdukar, rakning utrustning, gymutrustning, eller varit i nära kontakt med någon som har MRSA?

Tips och varningar


 • aldrig skjuter på att sätta en diagnos på ett sår som verkar smittade. MRSA är en dödlig sjukdom som ska behandlas skyndsamt. Förutsatt något är en insektsbett och låta såret förvärras kommer bara att fördröja behandlingen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.