hur man får en alkoholhalt på rehab

Alkoholister vet ibland inte de har ett problem, eller att de saknar tillräcklig motivation att söka behandling och bli nykter. Släkt och vänner kan hjälpa till. Även inför en alkoholist är obekväm, obekväma och känslomässigt traumatisk, är det ofta en nödvändig del av tillfrisknandet. Att hjälpa en alkoholist söker behandling är en fråga om att identifiera sjukdomen, som forskar om behandlingsalternativ och ingripa i tid och taktfull sätt
1.
vet vad som utgör alkoholism. Alkoholism är ett komplext problem med en kortfattad definition. National Institutes of Health definiera det som en sjukdom som kännetecknas av det starka behovet att dricka, oförmågan att sluta dricka, abstinenssymptom i avsaknad av alkohol och behöver dricka mer för att känna alkoholens berusande effekter.
2 .
veta att alkoholism är en sjukdom. Innan du konfrontera en alkoholist, vet att problemet inte kommer från en karaktär defekt eller brist på viljestyrka. Förstå att alkoholism är en medicinsk sjukdom.
3.
Fråga din läkare om en remiss till en missbruk specialist. Specialisten kan hjälpa dig att planera det bästa sättet att närma sig alkoholhaltiga om att söka hjälp.
4.
Studera behandlingsalternativ. De nationella alkohol-och Treatment Remiss Routing Service har up-to-date information om lokala resurser. Du kan tala direkt till en specialist och begära information om behandling centers i ditt område.
5.
Ingripa. I en intervention, en alkoholhalt vänner och familj förklara den skada av det beroende på faktiska och icke-dömande termer och be personen att söka vård. Specialister kallas interventionisterna kan hjälpa familj och vänner genom denna process.
6.
Förbered för avslag. Vissa alkoholister vägrar att söka vård. I dessa fall uppmanas National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism vänner och familj att ta flera åtgärder. Dessa inkluderar att vägra att möjliggöra eller göra ursäkter för alkoholisten, förklarar konsekvenserna om den som dricker fortsätter att dricka (skilsmässa, flytta ut etc. ), Timing ingripande försiktigt (så som efter en alkoholrelaterad problem såsom skada) och få andra vänner och familj i processen kring intervention.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.