hur man får hjälp om du missbrukar receptbelagda eller receptfria läkemedel

Andra bara för att marijuana, receptbelagda läkemedel är bland de mest missbrukade droger i Amerika. Nästan 20 procent av befolkningen i USA har använt eller använder receptbelagda läkemedel av andra skäl än medicinska ändamål, enligt National Institutes of Health. Receptbelagda läkemedel kan vara beroendeframkallande när de används på ett sätt som inte beskrivs på etiketten. Om du eller någon du känner är beroende av receptbelagda eller över disk droger, det finns hjälp
1.
Få till ett rehabiliteringscenter för receptbelagda läkemedel. För att börja få bort av receptbelagda eller över disk droger, måste du söka hjälp av en professionell. Avsluta cold turkey kan vara dödlig, beroende på läkemedel och svårighetsgraden av din missbruk mönster. Eftersom kroppen blir beroende av dessa läkemedel, kan det vara nödvändigt att ange en alternativ drog till att minska fysiska abstinenssymtom.
2.
Prata med en psykolog. Människor tar ofta läkemedel för att kompensera för något annat som saknas i deras liv. Vare sig det är förlusten av ett älskat en, förlusten av ett jobb eller bara grundläggande depression, finns det en känsla av tomhet. En psykolog kan hjälpa dig komma till roten av problemet och föreslå sätt att hjälpa dig fixa det, eller att fylla den tomma känslan med mer produktiva saker som att skriva, göra musik eller göra volontärarbete.
3.

Prata med dina vänner. Stanna inte i förnekelse om ditt problem, eftersom det är precis vad det är: ett problem. Du behöver hjälp att ta sig igenom detta, så hålla kontakten med nära vänner du litar på. Försök att undvika att kommunicera med vänner som är på fel väg, som vänner som fortfarande är beroende av droger, eller leva beroendeframkallande livsstil. Detta hjälper till att hålla dig på rätt spår utan negativa människor drar ner dig.
4.
Gå med i en stödgrupp. Stödgrupper hjälper dig att bygga din självkänsla och lära dig positiva beteenden för att hålla dig bort av receptbelagda läkemedel och andra negativa beteenden.
5.
Ta bort alla receptbelagda läkemedel och över- den receptfria mediciner från ditt hem. Detta är viktigt att undvika frestelser och återfall. Undvika situationer där droger används.

Tips och varningar


 • En överdos är inte det enda som kan göra receptbelagda läkemedel tur dödliga. Vissa föreningar och kemikalier i vissa läkemedel kan reagera negativt med andra, som leder till dödsfall eller skada även med relativt låga nivåer av användning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.