kelering terapi & astma

Astma är ett resultat av luftvägarna i lungorna blir inflammerade och trånga. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, 16,4 miljoner vuxna och 7 miljoner barn led av astma under 2008. Det finns inget botemedel mot astma, men vissa människor tror att kelering terapi kan förbättra symtom på astma

Chelation Therapy

Chelation terapi är en behandling som innebär att injicera eller muntligen konsumera, en medicin in i blodet och binds med metaller, så att de tas bort från kroppen i urinen. En av de mer populära kelatbildning läkemedel är etylendiamintetraättiksyra (EDTA). Chelation terapi är vanligt, och har godkänts av den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration för behandling av blyförgiftning. Men förespråkarna för kelering terapi hävda att det kan användas för att effektivt behandla en rad problem, bland annat cancer, autism, och astma.

Theory

Det är inte klart varför vissa personer får astma. Forskare tror att det finns flera bidragande faktorer, däribland luftburna allergener, luftvägsinfektioner, fysisk aktivitet, luftföroreningar, vissa mediciner, allergiska reaktioner, och stress. Tanken att kelering terapi kan behandla astma härrör från den minoritet tron att kvicksilver, som den som finns i många vacciner orsakar astma. Chelation terapi binder och avlägsnar kvicksilver, bland annat metaller, från kroppen.

Varning

Chelation behandling inte har godkänts av den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration för behandling av astma. Medan kelering terapi är en beprövad behandling för blyförgiftning, konstaterar American Cancer Society att inga vetenskapliga belägg finns för att stödja fördelarna med chelation terapi för att behandla andra medicinska problem. Detta uttalande stöds av ett flertal högt ansedda organisationer, däribland American Heart Association, American Medical Association, Centers for Disease Control and Prevention, den amerikanska Osteopatisk Association och American Academy of Family Physicians. Dessutom har kelering terapi varit kopplade till många biverkningar, inklusive njurskada, oregelbundna hjärtslag, diarré och tillfällig sänkning av blodtrycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.