komplikationer av ischias

Ischias definieras som ett tillstånd som orsakar smärta att stråla längs ischiasnerven. Ischiasnerven är den längsta nerven i kroppen, som löper från ryggraden till botten med varje ben

Orsaker

Många faktorer kan orsaka ischias. Detta omfattar förhållanden såsom spinal tumörer och degenerativa sjukdomar disk. Skador på ischiasnerven och till ryggraden kan också orsaka ischias. Dessa faktorer orsakar en nervrot blir komprimerad i ryggraden som orsakar smärta i ischiasnerven.

Komplikationer

Enligt Mayo Clinic, kan ischias leda till livshotande förändra komplikationer såsom känselbortfall eller rörelse i det drabbade benet och förlust av blås-eller tarmfunktion.

Betydelse

Mayo Clinic anger att de flesta människor att återhämta sig från ischias och kommer inte att uppleva komplikationer. Men i vissa fall kan patienter uppleva komplikationer och inte kan arbeta eller ens gå.

Behandling

De två vanligaste typerna av behandling för ischias är sjukgymnastik och anti-inflammatorisk medicin. Dessa tekniker kommer att hjälpa till med smärta och svullnad, och behandla de bakomliggande tillstånd som orsakar ischias. I mer extrema fall kan operation behövas.

Förebyggande /Lösning

träna regelbundet, med bra hållning, och lyfta föremål ordentligt kan förhindra ischias som risken att utveckla de förhållanden som orsakar ischias kommer att minska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.