over-the-counter medicin för artrit

Artrit är ett vanligt tillstånd som orsakar kronisk inflammation i lederna på grund av gradvis slitage eller degenerativ ledsjukdom. Även receptbelagda läkemedel finns tillgänglig för att behandla artrit, over-the-counter medicinering kan köpas på apotek för att lindra smärta och minskar inflammation

NSAID

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan vidtas för att minska ledinflammation som orsakas av artrit, men bör inte tas mer än sju dagar i följd vid en tid på grund av risken för inre blödningar, sår och lever-eller njurskador.

krämer

Över disk läkemedel krämer lugna tillfälligt smärtan av artrit med den aktiva substansen capsaicin eller mentol. Rub en nickel-stora mängden kräm över det drabbade området för att minska värk.

Analgetika

analgetika som paracetamol kan vidtas för att lindra smärtan av artrit, men inte att minska inflammation.

Is och Värme Terapi

värmedynor och is förpackningar kan bidra till att minska smärta och inflammation när de används för 20-minuters intervaller. Applicera inte direkt på huden för att undvika hudirritation.

Varning

Kontakta din läkare innan du tar över den receptfria mediciner för att fastställa dess säkerhet. Biverkningar för paracetamol och NSAID inkluderar blödningar i magen och leverskador. Aktuell grädde biverkningar är klåda, hudutslag och rodnad. Avbryt användningen och kontakta din läkare omedelbart om symptom uppstår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.