säkerhetsföreskrifter för ultraljudsbehandling

Terapeutisk ultraljud använder ljudvågor för att stimulera reparation av mjukdelar, lindra smärta och skapa en djup värmeeffekten i vävnaden. Ett ultraljud maskin använder en elektrisk ström att vibrera en kristall inuti applikatorn, producerar ljudvågor som tränger in i vävnaden. Det kan hjälpa sår läker så väl och, med några få undantag, är en allmänt säker och effektiv behandling för många skador och villkor

Hur ultraljudsbehandling fungerar

Att behandla patienter med terapeutiskt ultraljud, en koppling medium -. Vanligtvis är en vattenbaserad gel-behövs. Detta hjälper genomföra ljudvågorna från applikatorn på huden och i vävnaden. För en oregelbunden kropp del, är till exempel en armbåge, handleder eller fotled, som utför behandlingen med den del nedsänkt i vatten föreslås. Eftersom ultraljud vågor kan producera en värmeeffekt om den är inställd att göra det, är det viktigt att kontinuerligt flytta huvudet ultraljud applikatorn medan du utför behandlingen. Det är inte säkert att lämna ultraljud huvudet på samma plats under behandlingen, eftersom det kan orsaka brännskador och vävnadsskada. Terapeutisk ultraljud behandlingar vanligtvis sista fem till 10 minuter, beroende på önskad effekt.

Indikationer

Det finns termiska och icke-termiska effekter av ultraljudsbehandling i vävnaden.

Ljudvågor orsaka kavitation och akustiska microstreaming i vävnaden, vilket i huvudsak är en mikro-massage för de enskilda cellerna. Detta hjälper vävnaden att läka mer effektivt. Båda dessa är icke-termisk påverkan, som inte innebär någon oro för säkerheten.

Den termiska effekten av ultraljudsbehandling inkluderar ökat blodflöde till följd vasodilatation, ökad flexibilitet vävnad, minskad smärta, lindring av muskelkramper och ökad metabolisk aktivitet i vävnaden. Det är möjligt att ha både termisk och icke-termisk påverkan med rätt maskin inställningar. Termiska effekter bära säkerhetsfrågor, och rätt inställningar måste användas för att förhindra ytterligare skada.

Kontraindikationer

Det finns förutsättningar som terapeutiskt ultraljud utförs med extra säkerhetsåtgärder och tider då det är förbjudet. I allmänhet är ultraljudsbehandling inte säkert att göras om området har minskat känsel (domningar) eller omsättning, på ögonen, öronen, ryggraden, testiklar, hjärna och hjärta, på äggstockarna eller buken av gravida kvinnor, med akuta skador; på epifysbrosk barn, på malignt eller cancervävnaden, på öppna sår.
egenskaper ultraljud, och de effekter den orsakar kan förvärra dessa tillstånd eller orsaka skada på frisk vävnad.

Överväganden

ultraljudsbehandling kan kombineras med andra behandlingar såsom elektrisk stimulans för att lindra muskel triggerpunkter. Den kan användas med fuktig värme förpackningar, för att orsaka en större ökning av vävnad temperatur, eller med kallt (och som för icke-termisk behandling) för att minska inflammation och främja läkning. Ibland är en aktuell grädde med medicinering används som koppling medium. Detta kallas phonophoresis och använder ljudvågor från ultraljud applikatorn att köra medicinering i vävnaden. För att garantera säker användning av läkemedlet, är behandlingen utföras av behörig fackman. Phonophoresis används för att behandla smärtsamma triggerpunkter, tendinit och villkor bursit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.