vad är orsakerna till mörk hud fläckar?

Mörk hud fläckar, som tekniskt kallas hyperpigmentering, en vanlig företeelse i huden, och kan bero på flera orsaker. Medan de flesta mörk hud fläckar är bara en kosmetisk fråga, är det viktigt att alla oidentifierbara bruna fläckar undersökas av en läkare för att se om fläckarna är tecken på hudcancer

Melanin

Melanin är pigmenteringen ämnet ansvarar för din hudfärg. Ett överflöd av melanin former avlagringar i huden, som sedan visar sig mörka fläckar.

Solexponering

Solexponering är orsaken till de flesta hyperpigmentering i huden (och hudcancer), och visas i form av solfläckar, åldersfläckar eller leverfläckar. Solexponering kan även mörknar och föröka mullvadar och fräknar, därav deras typiska överflöd i ansiktet, på armar, bröst och händerna på dem som har ljus hy eller är genetiskt benägna att fräknar.

Ålder

Skin oegentligheter är vanligt förekommande i åldrande hud. Kollagen och elastin-hudens viktiga proteiner som ansvarar för dess struktur och fasthet-förlust resultat i förtunning och försvagning hud som visar rynkor och missfärgning.

melasma

melasma är en hudåkomma som kännetecknas av bruna fläckar i ansiktet, armar eller hals. Denna hudåkomma, som ibland går bort av sig själv, är starkt förknippad med graviditet, även om dess orsaker är okända, enligt American Academy of Dermatology.

Mediciner

Vissa mediciner kan orsaka missfärgning av huden, t. ex. antibiotika (tetracyklin), läkemedel mot malaria och minocyklin behandling för reumatoid artrit. P-piller och hormonbehandling medicinering kan också orsaka mörka hud fläckar som en följd av hormonella förändringar.

Postinflammatory hyperpigmentering

Postinflammatory hyperpigmentering är termen dermatologer använder för mörka fläckar som uppstår i huden efter det har upplevt skada eller trauma, till exempel en akne breakout, bränna, skrapa, kosmetiska förfarande (såsom en kemisk peeling eller laserbehandling), allergisk reaktion, eller utslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.