Så för att lindra ett gadolinium utslag & klåda

Gadolinium är ett kemiskt ämne som används oftast inom medicinsk bildbehandling, oftast i medicinsk resonanstomografi (MRI). MRI vanligen används för att diagnostisera sjukdomar genom att ge en detaljerad bild av patientens kropp, inklusive Muskuloskeletala systemet och kardiovaskulära. Gadolinium pumpas in i patientens kropp via en ven som gör det möjligt Imaging System för att visualisera alla detaljer i den interna strukturer i kroppen. Men tyvärr kan gadolinium har vissa oönskade och obehagliga biverkningar, som huvudvärk, lågt blodtryck och utslag. Den klåda i samband med gadolinium är lätt att behandla, men
1.
Kontakta din läkare eller röntgenläkaren som administrerade MRT och förklara att du har några utslag och klåda från injektionen. Han kommer att avgöra från din beskrivning om din utslag är allvarlig nog att motivera läkare.
2.
Applicera en aktuell antihistamin såsom Benadryl grädde för att lugna utslag. Dessa är tillgängliga över disk, tillämpas på utslag enligt anvisningar från apoteket eller din läkare
3
gnugga på vissa calamin lotion för att lindra dina utslag från gadolinium. . . Calamine lotion hjälper till att lugna klåda, gör dig mer bekväm.
4.
Ta ett oralt antihistamin, t. ex. Benadryl tabletter. Liksom antihistamin krämer, de arbetar genom att blockera histamin, ett ämne som fäster celler i kroppen och orsaka irritation.
5.
Försiktigt ner en handduk eller tvättlapp i varmt vatten, vrider ut överflödigt vatten, och tillämpa det på den del av kroppen som kliar. Var noga med att inte skålla eller bränna dig själv.

Tips och varningar


 • Om ditt utslag från gadolinium inte går bort efter några dagar, kontakta läkare och boka en tid.
 • Kontakta din läkare om du plötsligt känner dig yr eller ostadig på fötterna, eftersom detta kan vara ett tecken på en mer allvarlig allergisk reaktion.
 • Calamine lotion och antihistaminer kan interagera med andra droger, så om du för närvarande någon medicin bör du fråga din läkare eller apotekspersonal om de är säkra att använda.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.