dieter för glaukom

Glaukom är en ledande orsaken till blindhet bland vuxna. Det mänskliga ögat är fyllt med en vätska som kallas vattenlösning. Färsk vatten transporterar näring som ögat behöver ständigt pumpas in i ögat, medan utarmat vattenlösning dräneras bort. För att fungera ögat måste vara inom ett visst intervall av tryck. När det gäller glaukom, blir den mekanism genom vilken vatten rinner ut blockeras. Trycket i ögat bygger. Så småningom den optiska nerven är skadad och synnedsättning förekommer.

Smart kostval kan hjälpa glaukom patienter bromsa utvecklingen av sjukdomen, bidrar till att bevara sin vision.

ett lågt glykemiskt Diet

En rad faktorer bidrar till att glaukom inklusive ålder, hereditet och rökning. Enligt medicinsk forskning publiceras i oktobernumret 2009 frågan om Eye, det finns också en koppling mellan insulinresistens och högre intraokulärt tryck. Det intraokulära trycket är det inre trycket i ögat-om det blir för högt, är synnerven skadas. Forskningen visar att metabola syndromet (en pre-diabetes tillstånd) och andra faktorer som är förknippade med insulinresistens leder till högre ögontrycket.

När du har glaukom, kontrollera trycket i ögat är nyckeln. Denna studie visar att högt blodsocker (en komponent i metabola syndromet) och insulinresistens bidrar till förhöjt tryck, så att välja en diet för att kontrollera ditt blodsocker känns som ett försiktigt steg för att kontrollera din glaukom.

Välj lågt glykemiskt livsmedel. Dessa är livsmedel som inte konverterar snart in glukos i blodet. Raffinerat socker och spannmål tenderar att vara högt glykemiskt livsmedel. Fiberrik mat såsom fullkorn, frukt och grönsaker är bättre val. Protein inte omvandla glukos alls, men vara noga med att välja magert kött, så att du inte förbrukar för mycket fett.

En kost rik på antioxidanter

Läkarna tror att äta livsmedel rika på antioxidanter kan hjälpa till att skydda ögat från glaukom eller bidra till att bromsa utvecklingen. Antioxidanter skyddar dina celler från skador orsakade av fria radikaler. Fria radikaler är instabila molekyler som attackerar cellerna. />
Många vanliga livsmedel är rika på antioxidanter. Den grundläggande tumregel är att äta massor av olika färgglada frukter och grönsaker. Fullkornsprodukter, skaldjur, ägg och magert kött innehåller också viktiga antioxidanter.

omfatta en rad färska livsmedel, magert kött och fullkornsprodukter i din kost för att få en full av antioxidanter.

fler ägg och fisk

I en studie publicerad i peer- tidskrift, prostaglandiner, leukotriener, och essentiella fettsyror, fann forskarna att två särskilda former av omega-3 essentiella fettsyror är ofta brist på personer med glaukom. DHA och EPA omega-3 är vanligast i fisk och skaldjur, men du kan också öka ditt intag genom att välja omega-3 ägg. Dessa ägg kommer från höns som utfodrats en speciell diet för att öka omega-3 innehåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.