hur du gör ditt ansikte inte så bullig

Svullnader i ansiktet, speciellt runt ögon och övre kinder, är en fråga som många människor vakna till på morgonen. Facial inflammationen har många möjliga orsaker, däribland torkning, brist på motion, dålig kost, ett oberäkneligt sömn schema och allergisk reaktion. Försök att behandla varje enskilt symptom av problemet är en tidskrävande och scatter-shot inställning till underliggande faktorer, men det finns några generella lösningar som avsevärt kan minska svullnad av ansikte orsakas av vanliga hälsofrågor. En svullna ansikte är i allmänhet inte en stor hälsorisk och enkla lösningar kan erbjuda dig lättnad
1.
Ta dig tid att tänka på exakt vad som ligger bakom problemet skulle kunna orsaka ansiktet svullnader. Undersök din kost, nivå av motion, mängden förbrukade vatten, alkoholintag och allmän livsstil för att identifiera möjliga orsaker till problemet. Skriv ut dem på en bit papper för att ge dig själv en visuell representation av de frågor som måste behandlas och som krävs förbättringsområden.
2.
Titta på din kost för att identifiera eventuella livsmedel eller drycker som kan orsaka en allergisk reaktion, en vanlig orsak till ansiktet inflammation. Spåra din kost och se om din ansiktsbehandling svullnader tenderar att visa upp efter att äta vissa livsmedel. Om så är fallet, antingen skära dessa livsmedel ur din kost eller prova en antihistamin för att motverka den allergiska reaktionen.
3.
Använd en ansiktsmask av krossade papaya och honung. Blanda ihop dem och sprida det på ditt ansikte som om det vore en skönhet mask formel. Låt verka i huden i 20 minuter och skölj sedan ansiktet med kallt vatten.
4.
Dehydrering är en av de vanligaste orsakerna till inflammation ansiktet så dricka minst åtta 8-oz. glas vatten under hela dagen, och undvika diuretika såsom kaffe och alkohol som torkar kroppen. Lägg till fler färska frukter och grönsaker i din kost som de är höga i vatteninnehåll, och rå vitaminer och mineralämnen som får bidra till att förbättra villkor för din hud.
5.
Få minst åtta timmars sammanhängande sömn varje natt. Använd två kuddar att stötta huvudet på att undvika överflödiga vätskor från att samla in under ytan av huden på natten. När du vaknar på morgonen suga en tvättlapp i kallt vatten en tillämpa den på ditt ansikte för ett par minuter.

Tips och varningar


 • Engagera sig för att försöka olika behandling för att se hur var och en hur dina villkor. Vissa individer har en benägenhet att ha svullnader i ansiktet på grund av ärftlighet. Be familjemedlemmar, om de eller andra släktingar regelbundet ta itu med frågan
 • Om svullnader i ansiktet återkommer varje dag även med vanlig behandling söka medicinsk rådgivning från hälso-och sjukvårdspersonal. En svullna ansikte signaler oftast ganska enkla frågor med kost och hälsa, men kan tyda på att en mer allvarlig hälsofråga gömmer sig precis under ytan.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.