hur man kan bli av läsglasögon

Läsglasögon ge stöd till nära arbete och naturligtvis läsning. Men "läsare" som de ibland kallas, är inte för alla eller inte nödvändigtvis det enda valet för nära arbete. De flesta läsglasögon är antingen "halv-ögon", som har linser som du tittar över, eller full linser i ett större ram som måste tas bort för att titta i fjärran. När din läsglasögon blir jobbig, finns flera alternativ
1.
Använd inte-line (progressiv) bifokala. Linserna kan vara klar på toppen, utan recept, och bara ha din läsning ordination i den progressiva delen. Inga-linjer kan du läsa och se på avstånd bekvämt utan att behöva ta av dina glasögon.
2.
Prova monovision kontakter. Monovision är ett billigt sätt att bära kontakter för läsning. Normalt är en lins användas upp-nära arbete. Eftersom din vision behandlas i hjärnan, är det möjligt att använda dina ögon självständigt för nära och långt borta. Monovision tar tag att vänja sig och är inte för alla men fungerar bra för många människor.
3.
Få bifokala kontakter att hjälpa till med behandlingen. Annorlunda än monovision, dubbelslipade kontakterna tillåter dig att läsa och se på avstånd med båda ögonen. Dessa linser har en tendens att kosta mer än monovision kontakter, men vissa människor tycker att de är lättare att bära.
4.
Tänk korrigerande ögonoperationer. Många nya framsteg gjorts i ögonkirurgi som korrigerar för vision problem, inklusive nära håll. Detta är oftast en av de dyraste alternativen, eftersom operationer anses i allmänhet vara kosmetiska och frivillig. Många läkare kan låta dig linser prov kontakt som simulerar den typ av korrigering vision kirurgi ger innan du har operationen.
5.
Diskutera de senaste tillgängliga behandlingar för ålderssynthet med din ögonläkare. Studier görs på keratoplastik, radiovågor behandling som korrigerar på nära håll och är mycket framgångsrikt. Interocular Ögonimplantat (IOL) som har bifokala i dem fungerar också bra för personer som har fått kataraktkirurgi och inte vill bära glasögon längre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.