hur man kan övervaka hormonell obalans

Hormonell obalans kan vara resultatet av ett valfritt antal villkor, från en obalanserad kost till uppkomsten av klimakteriet till en överaktiv sköldkörtel. Oberoende av orsaken till hormonell obalans, patienter behöver inte ta en aktiv roll i övervakningen av deras egna hormonnivåer och rapportera eventuella problem eller negativa resultat till sin läkare
1.
Rådgör med din läkare om dina hormonnivåer. Förklara eventuella symtom som du har som kan tyda på en hormonell obalans.
2.
Låt läkare att utföra nödvändiga prov på ditt blod, urin eller saliv för att avgöra om du har en hormonell obalans.
3.

Skapa en behandlingsplan baserad på resultaten av de tester.
4.
Den första dagen som du genomföra behandlingsplan, skriva en daterad journalbokning som förklarar hur du känner dig i stor detaljrikedom. Till exempel, om man har huvudvärk eller känner dig trött, slö eller irriterad, se till att dokumentera de symtom.
5.
På den andra dagen av behandlingen, skriver en annan av den journalbokning att förklarar din nuvarande sinnesstämning och eventuella hälsoproblem du upplever just nu.
6.
Fortsätt att följa behandlingen planera och skriva daterad journalanteckningar dagligen. Målet är att ta reda på om behandlingsplan är effektivt för att minska symtomen och återställa hormonbalansen.
7.
Ring din läkare efter några veckors behandling. Om behandlingen planen fungerar, tala med din läkare att du vill fortsätta det. Om behandlingen planen inte fungerar och dina symptom har inte minskat, boka ett möte för att diskutera om du behöver en ny behandlingsplan eller ytterligare tester.
8.
Upprepa steg 1 till 7 tills du hittar en behandlingsplan som lindrar dina symtom. Se till att ta din blogg till alla återbesök.

Tips och varningar


 • symtom på en hormonell obalans kan vara ganska personlig, såsom minskad sexualdrift eller ömhet i brösten. Det är viktigt att hitta en läkare som du känner dig bekväm, så att du kan vara helt ärlig. Du ska aldrig vara rädd att be din läkare hur mycket erfarenhet han har av att behandla hormonella obalanser. Om du känner att din läkare saknar erfarenhet eller kunskap att behandla dig, begära en remiss till en läkare som specialiserat sig på hormonersättning.
 • Även om du kan köpa tester hem hormon som bara kräver kompresser av saliv, dessa kan kosta uppemot $ 300 och erbjuder inga råd om orsaken eller behandling av någon hormonell obalans de upptäcker. Det är bäst att rådgöra med en läkare i första hand och använd den läkare som en resurs i hela processen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.