vit diet för Crohns

Crohns sjukdom kan orsaka en hel del obehag, och tyvärr det påverkar något som du gör ofta: äta. Det är ett villkor i mag-tarmkanalen, och vissa livsmedel kan orsaka obehag. Dock kan en låg-fiber diet full av vita livsmedel vara precis vad doktorn beställde, och kan ge dig några välbehövliga lättnad

Crohns sjukdom

Crohns sjukdom orsakar mag-tarmkanalen blir inflammerad. Det är en kronisk sjukdom som kan orsaka smärta och diarré. Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer, finns det ingen känd orsak till Crohns sjukdom, men det finns flera teorier. En teori är att det orsakas av ett onormalt immunsystem att misstag livsmedel eller bakterier som främmande, vilket leder till en svullnad i matsmältningsapparaten. Eftersom vissa livsmedel, till exempel fiberrika objekt kan orsaka en reaktion, många patienter med Crohns sjukdom lider av näringsbrist.

Fighting Crohns med diet

Din läkare kan rekommendera en låg rester, fiberfattig kost för för att minska effekterna och obehag av Crohns sjukdom. Många av dessa livsmedel är vit i färgen.

Undvik fullkornsprodukter, som innehåller mycket fibrer. Istället väljer objekt som berikas men vanligt. Vitt bröd, berikat pasta, vitt ris, kex läsk och vanlig spannmål såsom Rice Krispies är bra alternativ för korn. Välj bananer eller äppelmos för din frukt. Mejeriprodukter, såsom stuga eller ricottaost, hårdostar, skumma mjölk och glass är också bra alternativ. Många creamed soppor, som grädde på potatis, också kommer att fungera.

Som ni ser, många av dessa objekt är vita. Men inte alla livsmedel på en låg rester eller fiberfattig kost måste ljust. Kött är fortfarande acceptabel, några bra alternativ inkluderar lunch kött, korv, fisk och kyckling. Pasta kan serveras med tomatsås, men det bör vara enkla och inte kryddat. Soppor är bra om de inte innehåller bitar av grönsaker.

Försiktighetsåtgärder

Innan du försöker förändra din kost och behandla Crohns sjukdom, diskutera dessa förändringar med din läkare. Låt honom att hjälpa dig att skapa ett kostschema, och be honom vilken mat är acceptabla och vilka som kommer att orsaka dig obehag. Håll din läkare som arbetar med din behandling.

En vit kost inte kan hjälpa dig hantera din Crohns sjukdom. Nationella matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer säger att det finns ingen speciell diet som har visat sig vara effektiva vid behandling av Crohns och rekommenderar att äta en näringsrik kost och bara undvika mat som verkar förvärra symtomen. Arbeta med din läkare för att se om en vit diet kommer att vara fördelaktigt för dig och behandlingen av Crohns sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.